Vánoční koncerty v Praze  >  Vánoční koncerty v Praze

W.A.Mozart - Requiem d moll- Praha

25.11.2022

Kostel sv. Salvátora, Salvátorská 1, Praha

Cena:590 Kč

PRODEJ VSTUPENEK W.A.Mozart - Requiem d moll- Praha -Kostel sv. Salvátora, Salvátorská 1, Praha

KOUPIT VSTUPENKY

Popis kulturní akce W.A.Mozart - Requiem d moll- Praha

Majestátní Mozartovo Requiem zazní v listopadu v podání Bohemian Symphony Orchestra Prague

 

Bohemian Symphony Orchestra Prague uvede 25. listopadu 2022 v 19:00 v kostele U Salvátora v Praze jedno z velkolepých děl Wolfganga Amadea Mozarta – Requiem d moll.

Bohemian Symphony Orchestra Prague, Bohemian Choir Prague povede šéfdirigent orchestru Martin Šanda. Jako sólisté se představí světově uznávaná sopranistka Noema Erba a členové Národního divadla a Státní opery Praha Šárka Hrbáčková (alt), Raman Hasymau (tenor), Jurij Kruglov (bas).

„Mozartovo Requiem, tedy zádušní mše, je jedno z jeho nejznámějších děl plné emocí," uvedl Martin Šanda.

Právě hudba Requiemu provází vrcholné scény životopisného filmu Amadeus režiséra Miloše Formana, který obdržel osm Oscarů, 13 nominací na Oscara a dalších 32 ocenění včetně čtyř Zlatých globů.

Mozart začal skládat Requiem na základě velkorysé zakázky od anonymního zadavatele. Byl však uprostřed práce přemožen infekční nemocí a zemřel 5. prosince 1791. Poslední části dokomponoval Mozartův žák Franz Xaver Süssmayr.

Bohemian Symphony Orchestra Prague si od svého založení připsal na konto již nespočet úspěchů, například několik evropských turné s rockovými legendami a leadery kapel Deep Purple, Nazareth, Europe, Alice Cooper, Toto, Survivor, Foreigner, Journey, Bonnie Tyler, Uriah Heep a dalšími. Pochlubit se může také spoluprací na projektech se švédskou kapelou Sabaton, britskou kapelou Kosheen, 2Cellos, slavným španělským operním pěvcem José Carrerasem nebo vokální skupinou The Tenors. Seznam hvězdných jmen, která měla s pražským orchestrem co do činění, je skutečně obsáhlý. Za zmínku stojí například také houslistka Vanessa Mae, zpěvačka Sarah Brightman či trojnásobný držitel Grammy Michael Bublé. Orchestr má za sebou rovněž řadu klasických koncertů po celé Evropě, vycestoval ale také na turné po Japonsku a Číně.

Vstupenky na Mozartovo Requiem v podání Bohemian Symphony Orchestra Prague jsou v prodeji v ceně od 590,-Kč na smsticket.cz




ULOŽIT SI TUTO AKCI





W.A.Mozart - Requiem d moll- Praha -Kostel sv. Salvátora, Salvátorská 1, Praha

Zaslat odkaz na kulturní akci W.A.Mozart - Requiem d moll- Praha -Kostel sv. Salvátora, Salvátorská 1, Praha na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?