Vánoční koncerty v Moravskoslezském kraji  >  Vánoční koncerty v Opavě

Vánoční program VÁNOČNÍ KONCERT- Hradec nad Moravicí

15.12.2019

17:00

Zámek Hradec nad Moravicí, Městečko 2, Hradec nad Moravicí

Cena:200,-

PRODEJ VSTUPENEK Vánoční program VÁNOČNÍ KONCERT- Hradec nad Moravicí -Zámek Hradec nad Moravicí, Městečko 2, Hradec nad Moravicí

Popis kulturní akce Vánoční program VÁNOČNÍ KONCERT- Hradec nad Moravicí

Vánoční koncert Miroslava Beinhauera
Kamil El-Ahmadieh – klavír
15. prosince 2019 v 17 hodin
zámek Hradec nad Moravicí – Velká dvorana

V letošním roce připravujeme již 7. ročník tradičního vánočního koncertu klavíristy Miroslava Beinhauera, tentokráte je hostem mladý talentovaný klavírista Kamil El-Ahmadieh.

V první polovině koncertu zazní Variace na kánon od Roberta Schumanna pro klavír op. 1b od Aloise Háby a Sonáta č. 1 Carla Vinea.

Variace na kánon od Roberta Schumanna pro klavír op. 1b z roku 1918 jsou první skladbou českého skladatele Aloise Háby, která vyšla v tištěné podobě. Celkem patnáct variací a fuga se vyznačují vysokou obtížností, virtuozitou a komplikovaností. Ačkoliv je více než 100 let stará, dodnes neexistuje žádná její nahrávka.

Australský skladatel Carl Vine napsal svou první klavírní sonátu v roce 1990 a dodnes patří mezi jeho nejznámější díla. Tato dvouvětá skladba se stala ihned po zveřejnění velice oblíbenou nejen u klavíristů a obecenstva, ale i u kritiků. Bývá označovaná za jednu z nejvýznamnějších děl této formy druhé poloviny 20. století.

V druhé polovině koncertu zazní Sonáta pro dva klavíry f moll op. 34b Johannese Brahmse, která se řadí mezi nejvýznamnější díla z období romantismu. Brahmsovým původním záměrem bylo zkomponování skladby pro smyčcový kvintet – tato verze vznikla v roce 1862. O rok později pak publikoval upravenou verzi, tentokrát jako Sonátu f moll pro dva klavíry op. 34b.


ULOŽIT SI TUTO AKCI





Vánoční program VÁNOČNÍ KONCERT- Hradec nad Moravicí -Zámek Hradec nad Moravicí, Městečko 2, Hradec nad Moravicí

Zaslat odkaz na kulturní akci Vánoční program VÁNOČNÍ KONCERT- Hradec nad Moravicí -Zámek Hradec nad Moravicí, Městečko 2, Hradec nad Moravicí na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?