Vánoční koncerty ve Středočeském kraji  >  Vánoční koncerty v Praze-východ

Jakub Jan Ryba: Česká mše vánoční

15.12.2022

19:30

Kulturní dům Kamenice, Ringhofferovo nám. 434, Kamenice

Cena:250,-

Popis kulturní akce Jakub Jan Ryba: Česká mše vánoční

Symfonický orchestr Dalibora Havlíčka ve spolupráci s Kamenickým smíšeným sborem uvede ve velkém sále Kulturního centra v Kamenici Českou mši vánoční „Hej, Mistře!“ Jakuba Jana Ryby.

Ačkoli byl Jakub Jan Ryba autorem zhruba 1 300 kompozic, od písní přes komorní hudbu až po symfonie, jeho nejslavnější a dodnes nejhranější skladbou je právě jeho Česká mše vánoční. Tato skladba, zvaná také jako mše „Hej, mistře!“, patří stále neodmyslitelně k českým Vánocům. Pro svou svěží a radostnou atmosféru se i po téměř 230 letech každoročně těší oblíbenosti širokého publika.

Symfonický orchestr Dalibora Havlíčka zařazuje v předvánočním čase mezi své koncerty Českou mši vánoční již 4. rokem a úspěšně spolupracuje s několika smíšenými sbory (např. Mikrochor, Nashira, Modřanský chrámový sbor, sbor Konzervatoře Jaroslava Ježka). V Kamenici vystoupí společně s Kamenickým smíšeným sborem, který byl založen v roce 2018 pod vedením sbormystryně Alžběty Brzotické.

 

Předprodej vstupenek v pokladně Kulturního centra Kamenice nebo na https://www.webticket.cz/program/kam




ULOŽIT SI TUTO AKCI





k.brzoticka@centrum.cz
http://kckamenice.cz/akce/symfonicky-orchestr-dalibora-havlicka-ceska-mse-vanocni/

Jakub Jan Ryba: Česká mše vánoční -Kulturní dům Kamenice, Ringhofferovo nám. 434, Kamenice

Zaslat odkaz na kulturní akci Jakub Jan Ryba: Česká mše vánoční -Kulturní dům Kamenice, Ringhofferovo nám. 434, Kamenice na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?